Op donderdag 31 mei tekenden Jean Paul du Marchie van Voorthuijsen van HV Vido Purmerend en Henny Maes, directievoorzitter van Rabobank Waterland en Omstreken een tweejarig sponsorcontract.

De handbalvereniging diende vorig jaar een aanvraag in voor Rabo Verenigingsondersteuning. Rabobank onderkent de waarde van sportverenigingen en cultuurorganisaties en zet daarom de komende jaren in op intensieve begeleiding van deze partijen. Dat doet de Rabobank in samenwerking met de 25 sportbonden die betrokken zijn bij Team NL, NOC*NSF, Kunstbende en cultuurkoepel LKCA. Het doel is om verenigingen en stichtingen toekomstbestendig te maken én te houden. Door verenigingen en stichtingen nadrukkelijker en structureel te ondersteunen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid en op bestuurlijk, financieel en maatschappelijk vlak, kan Rabobank een groot verschil maken. “Eén van de verenigingen met wie we traject ingaan is handbalvereniging Vido. Een actief en enthousiaste club die druk bezig is om haar sportcomplex open te stellen voor niet-handbal activiteiten. Zo dient hun clubhuis overdag als voor- en naschoolse opvang. Ik vind het positief dat zij daar in investeren en verder kijken. Dit maakt je club toekomstbestendig”, aldus Maes.

Rabo Verenigingsondersteuning

“Met de ondersteuning worden wij echt geholpen”, vertelt Du Marchie van Voorthuijsen. De afgelopen maanden hebben wij met twaalf vrijwilligers en begeleiding van de Rabobank/NOC*NSF diverse bijeenkomsten gehouden. De Rabobank leert ons te kijken hoe wij vrijwilligers duurzaam aan ons kunnen binden en hoe wij onze maatschappelijke positie kunnen versterken.

Vertrouwen

Beide partijen zijn tevreden over de samenwerking en gaan vol vertrouwen met elkaar samenwerken. De eerste activiteit die gepland zijn is het Rabobank Jan Copier schoolhandbaltoernooi. “Ons sportcomplex is dan druk bezocht met heel veel sportieve kinderen. Prachtig om te zien!”, aldus Du Marchie van Voorthuijsen. “Verenigingen kampen met een teruglopend aantal vrijwilligers, financiële bijdrages van lokale overheden en leden. Maar ook met een veranderend consumptiegedrag en de wens van de samenleving voor een meer maatschappelijke rol voor de vereniging. Dit vraagt om een nieuwe toekomstbestendige aanpak en wij helpen daar als coöperatieve bank graag aan mee”, aldus Maes.