Algemeen

Handbalvereniging VIDO is dé handbalclub in Purmerend. VIDO staat voor Volharding Inspanning Doet Overwinnen en is opgericht op 14 april 1961. VIDO is één van de grootste handbalverenigingen uit Noord-Holland en heeft op dit moment ongeveer 250 leden. Er komen dit seizoen 22 teams uit in de competitie.

VIDO komt uit in de afdeling Midden Nederland, welke strekt van de provincie Utrecht, Flevoland, tot het zuiden van Noord-Holland. Vanaf de D jeugd gaan de teams in competitieverband spelen. De D en C jeugd spelen in poule verband, ingedeeld op sterkte. Vanaf de B jeugd is er een klasse verband, met promotie en degradatie uit deze klassen. Bij de Seniorenteams is een duidelijk groei te zien, zowel in aantal als niveau. Deze maken op afdelingsniveau goede sprongen.

Ieder team wordt uiteraard geleid door één of meerdere trainers. De meeste teams trainen bij VIDO twee keer in de week. De hogere teams en de selectieteams trainen echter vaker. Tot en met eind oktober wordt er buiten getraind op ons eigen complex. Daarna gaan we de zaal in tot eind maart, waarna we in het voorjaar weer naar buiten gaan.

Handbalvereniging VIDO organiseert jaarlijks diverse activiteiten voor haar leden. Voor de jeugd t/m 12 jaar wordt er jaarlijks een Jeugdkamp georganiseerd, waarbij de teams een weekend weggaan met de bus. Er is een Sinterklaasfeest voor de jongste jeugd en een feest avond voor alle jeugdteams. Daarnaast wordt voor onze ‘eerste’ teams in het kader van de Nazomerfeesten het Marktstad Handbaltoernooi georganiseerd, waarbij er verscheidene verenigingen van naam uit de omgeving naar Purmerend komen. Buiten dit wordt er aan het eind van het jaar een Mix toernooi gespeeld, waar alle leden en aanhang aan deel kunnen nemen, met als afsluiting een barbecue. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen diverse trainingsclinics voor onze teams.